Bio

Gunmill Governors – Southern Rock uit de Achterhoek.

De roots van deze band liggen in een oefenruimte op een prachtige boerderij in de Achterhoek – windmolens op de achtergrond. Het is de perfecte omgeving, tussen de stallen en de paarden, voor een band met Southern- en Country rock als basis. De Governors bestaat uit vijf ervaren muzikanten die hun eigen stijl hebben gevonden binnen wat het nu is: Southern Rock met een flinke scheut Country.

Bob Toebes zorgt voor die typische Country gitaarsound die inmiddels zo kenmerkend is voor deze band. Jos Betting staat met zijn mondharp garant voor heerlijke melodieën. De ritmesectie wordt gevormd door Mark Klein Gunnewiek en Marnix Flikweert, die er samen voor zorgen dat het grooved, swingt en rockt – zoals het hoort. De zang van John Koldeweij, met het rauwe randje in zijn stem, past hier perfect bij.

Gunmill Governors is beïnvloed door bands als The Steel Woods, Blackberry Smoke en anderen. Het plan is om in het najaar van 2023 een album uit te brengen. Laat je verrassen door Gunmill Governors en waan je op een back porch in the deep South!

Gunmill Governors zijn: 

  • John Koldeweij: zang/akoestisch gitaar 
  • Bob Toebes: gitaar 
  • Marnix Flikweert: basgitaar 
  • Jos Betting: zang/mondharmonica 
  • Mark Klein Gunnewiek: drums 

Check ook onze Media pagina om een idee te krijgen van onze stijl. Om op de hoogte te blijven kun je ons ook volgen op Facebook en Instagram!